Over Geert-Jan Kuijpers

Geert-Jan Kuijpers werkt met gemengde technieken zoals acryl, inkt, krijt en olieverf. Thema’s die te zien zijn in zijn werk zijn de stad en de rivier, de mens en zijn omgeving.

In zijn portretten probeert Kuijpers naar voren te halen wat er achter ons masker schuilt, de schaduwzijde, de kant die onze omgeving niet ziet. Dat is ook terug te zien in het resultaat: hoewel de portretten je recht aankijken voel je bij ieder portret een verborgen wereld aan emoties.

Voor zijn stadsgezichten doet hij inspiratie op in steden als Hongkong, New York en Bangkok. Hij wordt gefascineerd door de vervreemding in – en het bizarre van – steden waar miljoenen mensen wonen.  Deze indrukken verwerkt hij in stadspanorama’s, en soms herkenbare, maar nooit bestaande skylines.

Kuijpers studeerde aan de Modeacademie Vogue en de Rietveldacademie. Zijn werk was meerdere malen te zien op Wouter Kardols Salon d’Interieur, in de Hall de L’hôpital Rothschild in Parijs, CNCPT13 Amsterdam en de Affordable Art Fair. Daarnaast is zijn werk te zien tijdens het tweejaarlijkse Open Atelier Jordaan, en een á twee keer per jaar tijdens exposities in zijn eigen galerie.